ELAZIĞ / MERKEZ - Şehit Öğretmen Rüstem Şen İlkokulu

Rahmet, Bereket ve İbadet Ayı Ramazan Başlıyor

Peygamberimiz HZ. Muhammed (SAV)'e Kur’ân-ı Kerim’in İndilirildiği Ramazan Ayı başladı.

Bu kutsal ayı diğerlerinden ayıran, bereketin, sabrın, rahmet ve ibadetin ayı olarak kabul edilen Ramazan ayını özel ve mübarek kılan özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

• Kur’ân-ı Kerim bu ayda indirilmeye başlanmıştır.
  • Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi bu ayın içindedir.
  • Oruç İslam’ın beş temel şartından birisidir ve Ramazan ayında tutulur.
  • Bu kutsal ayda yapılan tüm ibadetler; cimriliği cömertlikle, öfkeyi sabırla, intikamı sevgiyle ve savaşı barışla değiştirmeye çalışan pozitif bir ahlaki ve sosyal değişimin kapısını açar.
  • Hz. Muhammed’in de kıldığı ve sünnet olan teravih namazı bu ay kılınır.
  • Ramazan fiziksel ve zihinsel olduğu kadar maddi yanı da bulunan bir ibadettir. İhtiyacı olanlara destek olmak amacıyla verilen fitre (fıtır sadakası), bayram gelmeden önce ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır.
  • Ramazan Kur’ân-ı Kerim’in ayıdır, bu nedenle daha çok okunur ve tefekkür edilir. Mukabele okunması geleneği de Ramazan’a aittir.

Okulumuzda da Din Kültürü Öğretmenimiz Hanife KAYA tarafından, Ramazan Ayının gelişini öğrencilere duyurmak, bu ayın ve oruç tutmanın önemini anlatmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi, panolar hazırlandı.

21-03-202421-03-202421-03-202421-03-2024

Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 10:16 - Görüntülenme: 29